Traktorresa

Den 10–11 mars åkte 22st medlemmar från traktorklubben iväg på en liten resa till Sverige. Målet var att besöka traktormuseum, något som ordnades för första gången ifjol då klubben besökte bl.a. Gårdskulla lantbruksmuseum i Sjundeå. Resan lockade många deltagare och var uppskattad så vi bestämde oss därför att försöka göra det till ett årligt återkommande evenemang. 

Denna gång var det då Sverige och första anhalten var i Eskilstuna där vi besökte Munktells museet. Dit anlände vi vid lunchtid och passligt nog stod långbordet uppdukat mitt i museet.

Efter att lunchen var inmundigad hade vi en guide som tidigare hade varit anställd vid Volvo som visade oss runt i museet och berättade om Johan Munktell samt hur museet kommit till. Johan Munktell var en mycket duktig ingenjör som hade ett gott sinne för idéer och uppfinningar. För mera information besök deras hemsida: https://www.munktellmuseet.com/

Nästa dag åkte vi norrut igen och anlände återigen passligt till vid lunchen till Österbybruk herrgård och värdshuset Gammel Tammen; https://gammeltammen.se/

Efter att vi var mätta och belåtna gick vi vidare till museet som låg bredvid.

Lantbruksmuseet i Österbybruk har funnits i 40 års tid och är nu bofasta i de gamla kolhusen som hör till herrgården. I deras lokaler kunde vi hitta både det ena och det andra, bl.a. an Fordson Låglund med gengasaggregat och mycket annat roligt. För mer information om museet har även dom en hemsida: http://www.lantbruksmuseet.se/

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flera bilder från våran resa finns på våran Facebook sida samt grupp!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*