Traktorpulling

Sedan 2017 arrangerar klubben årligen traktorpullingtävlingar på Vessingsboda motorstadio. De tävlande delas in i olika klasser beroende på deras traktor, de klasser som körde var modifierad samt standard indelat i olika viktklasser. Klassen modifierad betyder att det är traktorer som på olika sätt är ombyggda eller trimmade, medans standard innebär att traktorerna är enligt standardutförande.

Lördagen den 30.9.2017 anordnade klubben den första tävlingen i traktorpulling efter en paus på 31 år, då tävlingen hölls i Hammarland. Denna gång var platsen motorstadion i Vessingsboda, där klubben ordnat en bana för just traktorpullingstävlingar. Banan blev klar några dagar innan tävlingen och det dök upp 24 ivriga förare med olika traktorer för att testa vad deras traktor klarade av.

2018 var en väldigt varm och solig sommar men hettan till trots kom över 300 åskådare och hejade fram de ivriga deltagarna under tävlingarna lördagen den 14 juli.

Lördagen den 13 juli 2019 arrangerade föreningen för tredje året traktorpulling på Vessingsboda motorstadio. Nytt publikrekord slogs med ca 800 åskådare som hejade fram de ivriga deltagarna. För att trygga återväxten provades klassen Garden pulling med 5 unga tävlande, under denna tävling drog man en släde med vikter.

Under sommaren 2020 kommer vi att introducera tävlingar med en bromsvagn även för Garden pulling.

Resultat 2019: http://www.xn--vk-xia.ax/?p=485

Resultat 2018: http://www.xn--vk-xia.ax/?p=358

Resultat 2017: http://www.xn--vk-xia.ax/?p=234